Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Anevelde vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Anevelde? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina delen we nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Anevelde!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-anevelde-7785

Vloerverwarming laten leggen in Anevelde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, badkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, vinyl, tegels, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Anevelde vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Anevelde

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder vind je nuttige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Anevelde.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Anevelde

Het elektrische systeem werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Anevelde

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Anevelde.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Anevelde variëren tussen de €1125,00 tot €2250,00. De exacte kosten hangen af van verschillende facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Anevelde (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€755 – €805
20 m2€900 – €1275€1100 – €1525
40 m2€2300 – €2800€2550 – €3325
65 – 70 m2€3750 – €4450€4125 – €4750
85 m2 +€5100 – €5650€5550 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Anevelde? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Gramsbergen, Den Velde en De Krim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hardenberg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Anevelde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.350 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Anevelde, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7785.

Plaats een reactie