Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gramsbergen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Gramsbergen? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Gramsbergen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-gramsbergen-7783

Vloerverwarming laten leggen in Gramsbergen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, tapijt, tegels, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Gramsbergen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Gramsbergen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je meer info over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Gramsbergen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Vaillant, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Warmup, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gramsbergen

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Gramsbergen

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Gramsbergen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Gramsbergen liggen rond de €1300,00 tot €2250,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gramsbergen (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €790
20 m2€900 – €1225€950 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3250
70 m2€3800 – €4350€4175 – €4775
85 m2 +€5150 – €5800€5525 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gramsbergen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Holthone, Ane en Loozen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hardenberg is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Gramsbergen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gramsbergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7783.

Plaats een reactie