Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Venebrugge vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Venebrugge? Dit is een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site verstrekken we praktische informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Venebrugge!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-venebrugge-7792

Vloerverwarming laten leggen in Venebrugge

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Venebrugge alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Venebrugge

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets lees je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Venebrugge.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Venebrugge

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Venebrugge

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Venebrugge.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Venebrugge schommelen tussen de €1200,00 – €2125,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Venebrugge (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€770 – €790
20 m2€800 – €1350€1075 – €1575
45 m2€2275 – €2875€2575 – €3375
60 m2€3725 – €4475€4075 – €4875
85 m2 +€5250 – €5700€5725 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok delen we stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Venebrugge? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Anerveen, Hoogenweg en Holtheme.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hardenberg kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Venebrugge?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10-15 m2 tot zeker €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gekozen product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Venebrugge, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7792.

Plaats een reactie