Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergentheim vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bergentheim? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergentheim!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-bergentheim-7691

Vloerverwarming laten leggen in Bergentheim

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Met een professional ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, laminaat, tapijt, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Bergentheim zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen regio Bergentheim

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Bergentheim.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bergentheim

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Bergentheim

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Bergentheim.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergentheim liggen rond de €1125,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergentheim (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€760 – €805
20 m2€850 – €1275€1025 – €1550
45 m2€2200 – €2750€2625 – €3350
70 m2€3850 – €4450€4150 – €4825
90 m2 +€5150 – €5725€5700 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna delen we samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergentheim? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Daarlerveen, Mariënberg en Geerdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Bergentheim?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergentheim, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7690, 7691.

Plaats een reactie