Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bruchterveld vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bruchterveld? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je handige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bruchterveld!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-bruchterveld-7695

Vloerverwarming laten leggen in Bruchterveld

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, PVC, laminaat, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Bruchterveld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Bruchterveld

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema lees je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bruchterveld.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Bruchterveld

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bruchterveld

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Bruchterveld.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bruchterveld schommelen tussen de €1200,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van veel facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bruchterveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€770 – €800
25 m2€900 – €1300€1050 – €1500
50 m2€2275 – €2900€2600 – €3350
70 m2€3850 – €4450€4125 – €4825
85 – 90 m2€5225 – €5775€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bruchterveld? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Sibculo, Brucht en Mariënberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bruchterveld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.850 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bruchterveld, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7695.

Plaats een reactie