Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Anerveen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Anerveen? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Anerveen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-anerveen-7788

Vloerverwarming laten leggen in Anerveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. In dat geval is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Anerveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Anerveen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets tref je meer uitleg over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Anerveen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Anerveen

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Anerveen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Anerveen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Anerveen schommelen tussen de €950,00 – €2400,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Anerveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€755 – €805
25 m2€825 – €1275€1025 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2775€2500 – €3200
60 – 70 m2€3700 – €4400€4200 – €4775
80 – 85 m2€5200 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Anerveen? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Den Velde, Radewijk en Anevelde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Anerveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Anerveen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7788.

Plaats een reactie