Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brucht vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Brucht? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website ontdek je praktische informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brucht!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-brucht-7696

Vloerverwarming laten leggen in Brucht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Brucht eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Brucht

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Brucht.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Brucht

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Brucht

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Brucht.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Brucht kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brucht (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€750 – €790
25 m2€825 – €1200€975 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2850€2525 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4375€4175 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5725€5650 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema verstrekken we in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brucht? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Kloosterhaar, Dedemsvaart en Sibculo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hardenberg bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Brucht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 15 m2 oplopend tot €5.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brucht, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7696.

Plaats een reactie