Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mariënberg vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Mariënberg? Het is een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij alles over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Mariënberg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-marienberg-7692

Vloerverwarming laten leggen in Mariënberg

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met een professional is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, toilet, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, linoleum, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Mariënberg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Mariënberg

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Mariënberg.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Mariënberg

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mariënberg

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Mariënberg.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een slimme manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mariënberg variëren tussen de €975,00 – €2275,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mariënberg (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€760 – €810
20 m2€900 – €1325€1000 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2875€2700 – €3250
65 m2€3800 – €4475€4175 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5675€5600 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Advies: bepaalde vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave delen we in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mariënberg? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Daarle, Sibculo en Daarlerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hardenberg bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor energiebesparende installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Mariënberg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 10 m2 tot zeker €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mariënberg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7692.

Plaats een reactie