Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kloosterhaar vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Kloosterhaar? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kloosterhaar!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-kloosterhaar-7694

Vloerverwarming laten leggen in Kloosterhaar

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, tegels, laminaat, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kloosterhaar zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Kloosterhaar

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna delen we meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kloosterhaar.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Magnum, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Kloosterhaar

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kloosterhaar

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kloosterhaar.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kloosterhaar liggen op gemiddeld €1000,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende blok vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kloosterhaar (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€850 – €1250€1025 – €1475
50 m2€2250 – €2800€2500 – €3300
60 – 65 m2€3700 – €4475€4075 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5775€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kloosterhaar? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Mariënberg, Bruchterveld en Bergentheim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hardenberg bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Kloosterhaar?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kloosterhaar, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7694.

Plaats een reactie