Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalfsen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Dalfsen? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website lees je praktische informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Dalfsen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dalfsen-7721

Vloerverwarming laten leggen in Dalfsen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, linoleum, laminaat, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Dalfsen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Dalfsen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten regio Dalfsen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder delen we meer informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dalfsen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Dalfsen

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Dalfsen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dalfsen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalfsen liggen tussen de €1175,00 – €2475,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalfsen (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€770 – €785
20 – 25 m2€900 – €1275€1000 – €1500
40 m2€2325 – €2825€2550 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4400€4175 – €4750
80 – 85 m2€5250 – €5725€5725 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna vind je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalfsen? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wierden, Tubbergen en Ommen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dalfsen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dalfsen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dalfsen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalfsen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7711, 7720, 7721, 7722.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie