Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldenzaal vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Oldenzaal? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal ontdek je uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldenzaal!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oldenzaal-7571

Vloerverwarming laten leggen in Oldenzaal

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In dat geval weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, linoleum, tegels, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Oldenzaal eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oldenzaal en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Oldenzaal

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In het volgende schema lees je handige informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oldenzaal.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum0Oldenzaal

  Een elektrisch model werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Oldenzaal

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oldenzaal.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldenzaal variëren tussen de €1175,00 tot €2225,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldenzaal (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€765 – €800
25 m2€900 – €1325€1025 – €1650
45 m2€2200 – €2850€2625 – €3350
70 m2€3800 – €4400€4150 – €4825
85 – 90 m2€5125 – €5675€5500 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder check je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldenzaal? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Haaksbergen, Enschede en Losser.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oldenzaal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.oldenzaal.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oldenzaal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.400 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldenzaal, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577.

Plaats een reactie