Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

De thermostaat van de vloerverwarming

Vloerverwarming kan zowel geschikt zijn om een badkamervloer mee te verwarmen zodat de vloer prettig aanvoelt om met blote voeten te betreden, maar kan evengoed voor een aangename warmte zorgen in de woonkamer als er sprake is van een vloer, die van zichzelf niet al te warm is, zoals plavuizen of parket. Bij vloerverwarming hoort er natuurlijk de mogelijkheid om de temperatuur op de gewenste hoogte te kunnen instellen en dat kan met de thermostaat. Op zoek naar een goede thermostaat? Bekijk dan ook deze handige gratis keuzegids van Coolblue met veel waardevolle informatie.

Modellen thermostaat voor vloerverwarming

Als men van plan is om zelf vloerverwarming aan te gaan leggen, kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende systemen, waarbij men onderdelen los kan kopen of als compleet pakket. Voor de thermostaat geldt dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn, met meer of minder uitgebreide mogelijkheden. Een voorbeeld van een thermostaat, die in principe universeel gebruikt kan worden, is de thermostaat die van toepassing is op de meeste soorten van bekabelde vloerverwarming.

Mogelijkheden van de vloerverwarming thermostaat

Hieronder zullen een aantal mogelijkheden worden besproken met betrekking tot de thermostaat voor de vloerverwarming, zodat de verschillende toepassingen duidelijk worden.

  • Met betrekking tot de elektrische vloerverwarming zijn er diverse thermostaten verkrijgbaar, variërend van simpele thermostaten tot thermostaten met uitgebreide functiemogelijkheden.
  • Een voorbeeld van een eenvoudige thermostaat die in een standaard inbouwdoos kan worden geplaatsts, is een thermostaat die met de hand aan en uit kan worden gezet. Als extra functie is er bij een dergelijke thermostaat nog wel de mogelijkheid om een schakelklok te gebruiken, waardoor de temperatuur bijvoorbeeld automatisch in de nacht 5 graden lager ingesteld kan worden.
  • Er zijn natuurlijk ook thermostaten die nog meer te bieden hebben en dan kan men denken aan een thermostaat voor de vloerverwarming die ook als ruimtethermostaat gebruikt kan worden.
  • Het verschil tussen een ruimtethermostaat en een vloerthermostaat is dat bij de laatstgenoemde alleen de temperatuur van de vloer geregeld kan worden. Als er sprake is van een combinatie dan is er een zogenaamde vloervoeler en een ruimtevoeler met een begrenzing van de vloertemperatuur.
  • Naast bovengenoemde functies van de thermostaat ook nog over andere functies beschikken, zoals het instellen van vakantie of een dag- of weekprogramma installeren.

Plaats een reactie