Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diffelen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Diffelen? Het gaat om een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bieden wij alles over de actuele vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Diffelen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-diffelen-7795

Vloerverwarming laten leggen in Diffelen

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, linoleum, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Diffelen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Diffelen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de lijst hierna bieden we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Diffelen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, Remeha, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Diffelen

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Diffelen

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Diffelen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Diffelen variëren tussen de €1050,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diffelen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€755 – €800
25 m2€900 – €1325€1075 – €1450
40 – 50 m2€2300 – €2775€2550 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4375€4175 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5650€5650 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder delen we in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diffelen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoogenweg, Heemserveen en Venebrugge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Diffelen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €975 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diffelen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7795.

Plaats een reactie