Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zweeloo vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zweeloo? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zweeloo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-zweeloo-7851

Vloerverwarming laten leggen in Zweeloo

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende soorten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, tegels, PVC, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Zweeloo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs regio Zweeloo

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder lees je meer details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zweeloo.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zweeloo

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zweeloo

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zweeloo.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zweeloo liggen rond de €1000,00 – €2200,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zweeloo (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€750 – €780
20 m2€950 – €1300€1150 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2850€2650 – €3400
70 m2€3725 – €4450€4200 – €4775
80 m2 +€5200 – €5725€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna check je een toelichting / de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zweeloo? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Schoonoord, Wezup en t Haantje.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zweeloo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zweeloo, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7851.

Plaats een reactie