Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Krim vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in De Krim? Dit is een comfortabele verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Krim!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-de-krim-7781

Vloerverwarming laten leggen in De Krim

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, parket, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in De Krim zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving De Krim

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem komt tot stand door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema vertellen we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in De Krim.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH0De Krim

  Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in De Krim

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in De Krim.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Krim kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2000,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Krim (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €785
25 m2€825 – €1250€1125 – €1625
40 – 50 m2€2225 – €2825€2675 – €3300
70 m2€3850 – €4400€4075 – €4775
80 m2 +€5175 – €5775€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna check je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Krim? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Loozen, Gramsbergen en Schuinesloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Krim?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Krim, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7780, 7781, 7782.

Plaats een reactie