Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holtheme vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Holtheme? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten verstrekken we alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Holtheme!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-holtheme-7787

Vloerverwarming laten leggen in Holtheme

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, toilet. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, vinyl, tegels, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Holtheme zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installateurs regio Holtheme

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Holtheme.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Holtheme

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Holtheme

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Holtheme.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Holtheme liggen op gemiddeld €1175,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holtheme (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1350€975 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2825€2675 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4350€4075 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5725€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna delen we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holtheme? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Anevelde, Anerveen en Ane.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Holtheme?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holtheme, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7787.

Plaats een reactie