Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loozen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Loozen? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loozen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-loozen-7778

Vloerverwarming laten leggen in Loozen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tegels, laminaat, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Loozen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Loozen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Loozen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Loozen

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Loozen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Loozen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Loozen komen uit tussen de €1275,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van verschillende facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loozen (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€750 – €805
20 m2€875 – €1250€1000 – €1600
40 m2€2275 – €2825€2575 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4400€4175 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5675€5750 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder delen we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loozen? Hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Slagharen, Holthone en Lutten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Loozen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het type product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loozen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7778.

Plaats een reactie