Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rheezerveen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Rheezerveen? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rheezerveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rheezerveen-7797

Vloerverwarming laten leggen in Rheezerveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Daardoor weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang, toilet, woonkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, laminaat, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rheezerveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts regio Rheezerveen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema check je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rheezerveen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Rheezerveen

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Rheezerveen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rheezerveen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rheezerveen liggen op gemiddeld €1025,00 – €2500,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rheezerveen (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€775 – €805
20 m2€950 – €1275€950 – €1450
40 m2€2350 – €2775€2500 – €3350
60 m2€3725 – €4500€4200 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5800€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna bieden we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rheezerveen? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Diffelen, Collendoorn en Rheeze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rheezerveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rheezerveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7797.

Plaats een reactie