Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Balkbrug vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Balkbrug? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal verstrekken we veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Balkbrug!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-balkbrug-7707

Vloerverwarming laten leggen in Balkbrug

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, keuken, gang, badkamer, toilet, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, tapijt, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Balkbrug eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief ontvang je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Balkbrug

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het volgende schema check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Balkbrug.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, Therminon, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Balkbrug

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Balkbrug

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Balkbrug.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Balkbrug schommelen tussen de €1175,00 – €2150,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Balkbrug (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€800 – €1325€1025 – €1600
40 m2€2200 – €2750€2500 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4350€4000 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5700€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Balkbrug? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Dedemsvaart, Nieuwleusen en Brucht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Balkbrug?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 15 m2 tot zeker €6.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Balkbrug, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7707.

Plaats een reactie