Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schuinesloot vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Schuinesloot? Dit is een comfortabele verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schuinesloot!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-schuinesloot-7777

Vloerverwarming laten leggen in Schuinesloot

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schuinesloot op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Schuinesloot

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je handige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schuinesloot.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schuinesloot

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Schuinesloot

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schuinesloot.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schuinesloot kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schuinesloot (update zondag, 21 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€750 – €805
20 – 25 m2€825 – €1275€1125 – €1475
45 m2€2350 – €2750€2550 – €3275
65 m2€3700 – €4475€4100 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5700€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schuinesloot? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lutten, Loozen en Nieuw-Schoonebeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schuinesloot?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.150 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schuinesloot, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7777.

Plaats een reactie