Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rheeze vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Rheeze? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je alles over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Rheeze!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-rheeze-7794

Vloerverwarming laten leggen in Rheeze

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, tegels, vinyl, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rheeze op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Rheeze

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rheeze.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, AWB, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Rheeze

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rheeze

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Rheeze.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rheeze liggen op gemiddeld €975,00 – €2375,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rheeze (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€765 – €800
20 m2€875 – €1275€1100 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2825€2500 – €3325
60 m2€3725 – €4475€4000 – €4850
85 m2 +€5175 – €5675€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rheeze? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Venebrugge, Diffelen en Radewijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rheeze?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rheeze, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7794.

Plaats een reactie