Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Limburg vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Limburg? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bekijk je praktische informatie over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Limburg!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.

Vloerverwarming laten leggen in Limburg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, laminaat, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Limburg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Limburg en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming specialisten omgeving Limburg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets lees je aanvullende details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Limburg.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Limburg

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Limburg

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Limburg.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Limburg schommelen tussen de €1125,00 – €2425,00. De precieze kosten hangen af van verschillende facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Limburg (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€770 – €780
20 – 25 m2€850 – €1225€950 – €1575
45 m2€2225 – €2750€2625 – €3275
60 – 65 m2€3800 – €4425€4075 – €4875
80 m2 +€5225 – €5650€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening en arbeid (Provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.
Vergelijk monteurs in: Venray, Bergen Limburg, Venlo, Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Weert, Nederweert, Roermond, Maasgouw, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.