Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brunssum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Brunssum? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je alles over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brunssum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-brunssum-6444

Vloerverwarming laten leggen in Brunssum

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Brunssum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Brunssum en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Brunssum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema tref je meer over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Brunssum.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon, Warmup, WTH0Brunssum

  Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Brunssum

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Brunssum.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Brunssum liggen op gemiddeld €1150,00 – €2000,00. De exacte kosten worden bepaald door diverse werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brunssum (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€770 – €790
20 – 25 m2€800 – €1250€950 – €1475
45 m2€2325 – €2875€2500 – €3200
60 m2€3700 – €4450€4075 – €4850
85 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brunssum? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Simpelveld, Landgraaf en Kerkrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Brunssum is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.brunssum.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Brunssum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brunssum, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446.

Plaats een reactie