Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beesel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Beesel? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je bruikbare informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beesel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-beesel-5953

Vloerverwarming laten leggen in Beesel

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, PVC, laminaat, parket, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Beesel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Beesel en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Beesel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bieden we meer informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Beesel.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Beesel

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beesel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Beesel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beesel liggen rond de €950,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beesel (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €780
20 m2€900 – €1275€1150 – €1600
40 – 50 m2€2275 – €2900€2600 – €3350
65 m2€3700 – €4475€4075 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5750€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beesel? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Venray, Bergen Limburg en Horst aan de Maas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Beesel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.beesel.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beesel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beesel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5954.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie