Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beek vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Beek? Dit is een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina lees je alles over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Beek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-beek-6191

Vloerverwarming laten leggen in Beek

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, tegels, linoleum, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Beek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Beek en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Beek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok lees je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Beek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Beek

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Beek

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Beek.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beek kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beek (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€760 – €800
20 m2€800 – €1300€1025 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2850€2500 – €3300
60 m2€3750 – €4375€4150 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5675€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Advies: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je stapsgewijs meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beek? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Maastricht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Beek is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentebeek.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Beek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6190, 6191, 7037.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie