Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mook en Middelaar vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Mook en Middelaar? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij veel info over de hedendaagse typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Mook en Middelaar!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-mook-en-middelaar-6585

Vloerverwarming laten leggen in Mook en Middelaar

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door die keuze is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, linoleum, PVC, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Mook en Middelaar eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Mook en Middelaar en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Mook en Middelaar

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je meer informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Mook en Middelaar.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Mook en Middelaar

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Mook en Middelaar

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Mook en Middelaar.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mook en Middelaar komen uit tussen de €1175,00 tot €2375,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door verschillende zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mook en Middelaar (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€755 – €780
20 m2€925 – €1200€1150 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2825€2600 – €3300
70 m2€3750 – €4425€4200 – €4750
85 m2 +€5175 – €5650€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bekijk je samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mook en Middelaar? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Nijmegen, Berg en Dal en Gennep.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Mook en Middelaar is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.mookenmiddelaar.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Mook en Middelaar?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mook en Middelaar, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6586.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie