Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen Limburg vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Bergen Limburg? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site lees je uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen Limburg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bergen-limburg-5854

Vloerverwarming laten leggen in Bergen Limburg

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, gang, toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood product ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, tapijt, vinyl, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Bergen Limburg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installateurs regio Bergen Limburg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem hangt af van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Bergen Limburg.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH0Bergen Limburg

  De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Bergen Limburg

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Bergen Limburg.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen Limburg liggen op gemiddeld €1300,00 – €1975,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de prijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen Limburg (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€760 – €795
20 – 25 m2€800 – €1200€1150 – €1525
40 m2€2275 – €2875€2575 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4375€4150 – €4750
85 m2 +€5200 – €5650€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Tip: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen Limburg? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Laarbeek, Deurne en Venlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Limburg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bergen Limburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor 10 m2 tot wel €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen Limburg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5854, 5855.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie