Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Riethoven vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Riethoven? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Riethoven!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-riethoven-5561

Vloerverwarming laten leggen in Riethoven

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Riethoven eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bergeijk en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Riethoven

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de volgende bullets vind je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Riethoven.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Riethoven

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Riethoven

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Riethoven.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Riethoven liggen tussen de €925,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de lijst hierna tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Riethoven (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€760 – €780
25 m2€950 – €1225€1000 – €1650
40 – 45 m2€2275 – €2825€2650 – €3200
65 m2€3750 – €4425€4200 – €4700
80 m2 +€5200 – €5650€5700 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna check je stapsgewijs extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Riethoven? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Netersel, Westerhoven en Casteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Bergeijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergeijk.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Riethoven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Riethoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5560, 5561.

Plaats een reactie