Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Echt-Susteren vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Echt-Susteren? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bieden wij alles over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Echt-Susteren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-echt-susteren-6101

Vloerverwarming laten leggen in Echt-Susteren

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, vinyl, PVC, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Echt-Susteren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming specialisten regio Echt-Susteren

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema bieden we meer info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Echt-Susteren.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Echt-Susteren

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Echt-Susteren

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Echt-Susteren.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Echt-Susteren liggen op gemiddeld €1300,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten hangen af van veel aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Echt-Susteren (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €790
20 – 25 m2€900 – €1300€1125 – €1550
45 m2€2275 – €2800€2650 – €3350
70 m2€3775 – €4375€4175 – €4900
90 m2 +€5200 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Echt-Susteren? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Maasgouw, Roerdalen en Sittard-Geleen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Echt-Susteren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Echt-Susteren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Echt-Susteren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6100, 6101, 6102.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie