Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valkenburg aan de Geul vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Valkenburg aan de Geul? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Valkenburg aan de Geul!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-valkenburg-aan-de-geul-6301

Vloerverwarming laten leggen in Valkenburg aan de Geul

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer, gang. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, vinyl, laminaat, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Valkenburg aan de Geul op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Valkenburg aan de Geul en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Valkenburg aan de Geul

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze heeft te maken met diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder check je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Valkenburg aan de Geul.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat, Technea, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Valkenburg aan de Geul

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Valkenburg aan de Geul

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Valkenburg aan de Geul.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Valkenburg aan de Geul liggen tussen de €1125,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door diverse factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valkenburg aan de Geul (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€775 – €785
20 m2€850 – €1200€950 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2900€2550 – €3350
60 m2€3750 – €4475€4000 – €4850
80 m2 +€5175 – €5750€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: bepaalde afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valkenburg aan de Geul? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Beekdaelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Valkenburg aan de Geul is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.valkenburg.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Valkenburg aan de Geul?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valkenburg aan de Geul, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6341, 6342.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie