Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerkrade vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Kerkrade? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal lees je praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kerkrade!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-kerkrade-6461

Vloerverwarming laten leggen in Kerkrade

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kerkrade alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kerkrade en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Kerkrade

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder check je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kerkrade.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Kerkrade

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Kerkrade

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kerkrade.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerkrade komen uit tussen de €1000,00 – €2025,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. diverse factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die prijsbepalend zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerkrade (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€800 – €1275€1150 – €1525
50 m2€2225 – €2800€2600 – €3200
65 – 70 m2€3750 – €4425€4125 – €4825
85 m2 +€5175 – €5675€5625 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: enkele types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder check je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerkrade? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Landgraaf, Heerlen en Nijmegen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Kerkrade krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.kerkrade.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kerkrade?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.050 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerkrade, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie