Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weert vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Weert? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina lees je veel info over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Weert!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-weert-6001

Vloerverwarming laten leggen in Weert

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, vinyl, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Weert zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weert en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Weert

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Weert.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Warmup, Magnum, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Weert

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Weert

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Weert.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Weert liggen op gemiddeld €1150,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allemaal aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weert (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€750 – €795
25 m2€950 – €1200€1125 – €1650
40 m2€2275 – €2900€2525 – €3200
70 m2€3725 – €4375€4000 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5725€5500 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna tref je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weert? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Beesel, Horst aan de Maas en Cranendonck.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Weert is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.weert.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Weert?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.350 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weert, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie