Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leudal vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Leudal? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Leudal!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-leudal-6093

Vloerverwarming laten leggen in Leudal

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, laminaat, parket, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Leudal zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Leudal

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt hangt af van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Leudal.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Leudal

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Leudal

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Leudal.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leudal kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €1825,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leudal (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€765 – €800
20 – 25 m2€925 – €1275€1050 – €1500
45 m2€2250 – €2900€2675 – €3325
60 – 70 m2€3850 – €4350€4025 – €4825
90 m2 +€5200 – €5800€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leudal? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Roermond, Maasgouw en Echt-Susteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Leudal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Leudal?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 15 m2 tot wel €5.700 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leudal, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6088, 6089, 6093.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie