Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stein vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Stein? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stein!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-stein-6171

Vloerverwarming laten leggen in Stein

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door die keuze ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet, gang. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, vinyl, tapijt, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stein vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Stein en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Stein

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Stein.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Stein

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Stein

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Stein.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stein liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2400,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stein (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€775 – €790
20 m2€800 – €1350€1100 – €1550
40 m2€2350 – €2850€2675 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4400€4200 – €4900
80 m2 +€5250 – €5650€5525 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stein? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Leudal, Echt-Susteren en Beek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Stein heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentestein.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Stein?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor 15 m2 tot zeker €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stein, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6170, 6171.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie