Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voerendaal vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Voerendaal? Dit is een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts lees je alles over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Voerendaal!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-voerendaal-6367

Vloerverwarming laten leggen in Voerendaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, keuken, gang, toilet, badkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, vinyl, laminaat, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Voerendaal eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Voerendaal en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Voerendaal

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema vind je meer over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Voerendaal.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, Therminon, Warmup, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Voerendaal

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Voerendaal

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Voerendaal.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Voerendaal liggen op gemiddeld €1175,00 tot €1900,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voerendaal (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €795
25 m2€900 – €1200€1150 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2750€2575 – €3250
70 m2€3800 – €4425€4200 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5800€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voerendaal? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Vaals, Valkenburg aan de Geul en Simpelveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Voerendaal is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.voerendaal.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Voerendaal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voerendaal, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6312, 6367.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie