Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Simpelveld vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Simpelveld? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bieden wij handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Simpelveld!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-simpelveld-6369

Vloerverwarming laten leggen in Simpelveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tapijt, laminaat, vinyl, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Simpelveld zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Simpelveld en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten regio Simpelveld

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema vind je informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Simpelveld.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Simpelveld

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Simpelveld

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Simpelveld.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Simpelveld komen uit tussen de €1075,00 tot €2050,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Simpelveld (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€750 – €805
25 m2€850 – €1200€1000 – €1525
50 m2€2225 – €2825€2700 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4500€4100 – €4800
80 – 90 m2€5200 – €5650€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we samengevat de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Simpelveld? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen en Landgraaf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Simpelveld kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.simpelveld.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Simpelveld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor 15 m2 tot zo’n €6.500 voor 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Simpelveld, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6369.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie