Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beekdaelen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Beekdaelen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je alles over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beekdaelen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-beekdaelen-6365

Vloerverwarming laten leggen in Beekdaelen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, PVC, tegels, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Beekdaelen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming experts omgeving Beekdaelen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Beekdaelen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Beekdaelen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Beekdaelen

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Beekdaelen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beekdaelen kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de lijst hierna tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beekdaelen (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€770 – €795
25 m2€800 – €1250€1025 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2875€2675 – €3200
60 – 65 m2€3800 – €4450€4000 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5675€5625 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna lees je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beekdaelen? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Gulpen-Wittem, Vaals en Voerendaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beekdaelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 15 m2 tot zo’n €5.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beekdaelen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6365.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie