Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meerssen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Meerssen? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Meerssen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-meerssen-6231

Vloerverwarming laten leggen in Meerssen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, gang, keuken, woonkamer, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Meerssen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Meerssen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Meerssen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Meerssen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, WTH, Technea, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Meerssen

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Meerssen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Meerssen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meerssen liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meerssen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€755 – €800
20 – 25 m2€825 – €1325€1075 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2875€2550 – €3400
60 – 70 m2€3750 – €4350€4200 – €4750
90 m2 +€5125 – €5750€5675 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meerssen? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Stein, Beek en Eijsden-Margraten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Meerssen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.meerssen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Meerssen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gekozen model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meerssen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6230, 6231, 6235.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie