Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederweert vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Nederweert? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal delen we praktische informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nederweert!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nederweert-6031

Vloerverwarming laten leggen in Nederweert

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Op die manier is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, slaapkamer, gang, badkamer, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, vinyl, laminaat, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nederweert zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nederweert en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Nederweert

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nederweert.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nederweert

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Nederweert

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nederweert.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederweert schommelen tussen de €1225,00 – €1900,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederweert (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€755 – €780
20 m2€925 – €1225€1025 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2750€2700 – €3400
70 m2€3700 – €4375€4200 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5725€5550 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: enkele afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand vind je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederweert? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Peel en Maas, Weert en Roermond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Nederweert heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.nederweert.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nederweert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederweert, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6030, 6031.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie