Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sittard-Geleen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Sittard-Geleen? Dit is een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina delen we handige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sittard-Geleen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sittard-geleen-6131

Vloerverwarming laten leggen in Sittard-Geleen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, gang, keuken. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, laminaat, tapijt, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sittard-Geleen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts nabij Sittard-Geleen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sittard-Geleen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Sittard-Geleen

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sittard-Geleen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sittard-Geleen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sittard-Geleen variëren tussen de €1225,00 tot €2450,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sittard-Geleen (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€760 – €810
20 m2€900 – €1300€950 – €1625
40 – 50 m2€2200 – €2875€2625 – €3350
60 m2€3725 – €4450€4075 – €4850
80 m2 +€5125 – €5800€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna delen we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sittard-Geleen? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Roerdalen, Leudal en Stein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sittard-Geleen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sittard-Geleen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6153.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie