Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasgouw vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Maasgouw? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site check je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Maasgouw!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-maasgouw-6051

Vloerverwarming laten leggen in Maasgouw

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, tegels, laminaat, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Maasgouw zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Maasgouw

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je meer details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Maasgouw.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maasgouw

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Maasgouw

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maasgouw.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasgouw liggen op gemiddeld €1200,00 – €1900,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasgouw (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€775 – €785
20 m2€925 – €1325€1025 – €1650
40 – 45 m2€2300 – €2750€2575 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4450€4200 – €4775
85 m2 +€5250 – €5750€5500 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna tref je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasgouw? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Cranendonck, Nederweert en Roerdalen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Maasgouw bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maasgouw?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasgouw, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6019.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie