Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gulpen-Wittem vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Gulpen-Wittem? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je nuttige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Gulpen-Wittem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-gulpen-wittem-6271

Vloerverwarming laten leggen in Gulpen-Wittem

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In die situatie ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, tapijt, tegels, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Gulpen-Wittem eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gulpen-Wittem en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Gulpen-Wittem

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Gulpen-Wittem.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Gulpen-Wittem

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Gulpen-Wittem

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Gulpen-Wittem.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gulpen-Wittem variëren tussen de €1050,00 tot €2450,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gulpen-Wittem (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€760 – €785
20 – 25 m2€800 – €1250€1125 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2875€2625 – €3275
70 m2€3700 – €4375€4100 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5650€5725 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema check je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gulpen-Wittem? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Maastricht, Meerssen en Vaals.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gulpen-Wittem is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gulpen-wittem.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Gulpen-Wittem?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gulpen-Wittem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6270, 6271.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie