Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vaals vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Vaals? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vaals!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-vaals-6291

Vloerverwarming laten leggen in Vaals

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, parket, laminaat, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vaals op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Vaals en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Vaals

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past hangt af van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vaals.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Vaals

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vaals

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vaals.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vaals liggen tussen de €1175,00 tot €2350,00. De geldende tarieven hangen af van allerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vaals (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€760 – €795
20 m2€900 – €1200€950 – €1450
50 m2€2250 – €2875€2550 – €3325
70 m2€3775 – €4425€4200 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5700€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vaals? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vaals bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.vaals.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vaals?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vaals, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6290, 6291.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie