Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Horst aan de Maas vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Horst aan de Maas? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal ontdek je nuttige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Horst aan de Maas!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-horst-aan-de-maas-5961

Vloerverwarming laten leggen in Horst aan de Maas

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, parket, tapijt, tegels, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Horst aan de Maas eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Horst aan de Maas

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we meer info over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Horst aan de Maas.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Horst aan de Maas

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Horst aan de Maas

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Horst aan de Maas.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Horst aan de Maas variëren tussen de €1300,00 tot €2250,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. veel werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Horst aan de Maas (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€755 – €805
25 m2€875 – €1350€950 – €1625
50 m2€2275 – €2875€2675 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4450€4000 – €4800
80 – 90 m2€5200 – €5775€5650 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Horst aan de Maas? Hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Bergen Limburg, Venlo en Peel en Maas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Horst aan de Maas?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Horst aan de Maas, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5865.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie