Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerlen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heerlen? Het is een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Heerlen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heerlen-6411

Vloerverwarming laten leggen in Heerlen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, linoleum, vinyl, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Heerlen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Heerlen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Heerlen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema check je details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Heerlen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum, WTH0Heerlen

  Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heerlen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heerlen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerlen schommelen tussen de €925,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerlen (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€770 – €790
20 m2€825 – €1225€950 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2850€2650 – €3375
65 m2€3825 – €4475€4100 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5750€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerlen? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Voerendaal, Simpelveld en Brunssum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Heerlen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerlen.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heerlen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 10 m2 oplopend tot €5.050 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerlen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie