Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Venray vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Venray? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts delen we praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Venray!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-venray-5801

Vloerverwarming laten leggen in Venray

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, vinyl, parket, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Venray op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Venray en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming experts regio Venray

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema lees je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Venray.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Venray

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Venray

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Venray.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Venray variëren tussen de €1275,00 tot €2175,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Venray (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€750 – €805
25 m2€850 – €1200€1075 – €1525
40 m2€2250 – €2800€2525 – €3375
65 m2€3850 – €4375€4125 – €4725
85 – 90 m2€5175 – €5700€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bieden we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Venray? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Asten, Laarbeek en Bergen Limburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Venray kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Venray?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10 m2 tot zo’n €5.450 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Venray, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5800, 5801, 5802, 5803, 5804.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie