Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Peel en Maas vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Peel en Maas? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform delen we alles over de actuele typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Peel en Maas!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-peel-en-maas-5981

Vloerverwarming laten leggen in Peel en Maas

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, vinyl, tapijt, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Peel en Maas op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Peel en Maas

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bekijk je meer info over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Peel en Maas.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Peel en Maas

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Peel en Maas

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Peel en Maas.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Peel en Maas komen uit tussen de €1300,00 tot €2000,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Peel en Maas (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€770 – €790
20 – 25 m2€925 – €1225€1150 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2850€2575 – €3275
70 m2€3850 – €4350€4200 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5700€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Peel en Maas? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Venlo, Beesel en Weert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Peel en Maas is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Peel en Maas?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Peel en Maas, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie