Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eijsden-Margraten vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Eijsden-Margraten? Dit is een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eijsden-Margraten!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-eijsden-margraten-6269

Vloerverwarming laten leggen in Eijsden-Margraten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, tapijt, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Eijsden-Margraten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Eijsden-Margraten

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok vertellen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Eijsden-Margraten.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Eijsden-Margraten

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Eijsden-Margraten

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Eijsden-Margraten.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eijsden-Margraten komen uit tussen de €1275,00 tot €2225,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eijsden-Margraten (update maandag, 4 maart 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€770 – €810
20 – 25 m2€925 – €1325€1125 – €1625
45 – 50 m2€2350 – €2775€2675 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4475€4100 – €4700
80 – 85 m2€5250 – €5675€5550 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eijsden-Margraten? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Beek, Maastricht en Gulpen-Wittem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Eijsden-Margraten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Eijsden-Margraten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.250 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eijsden-Margraten, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 6251, 6252.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie