Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roermond vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Roermond? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Roermond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-roermond-6041

Vloerverwarming laten leggen in Roermond

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, berging / schuur, gang, keuken, badkamer, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, PVC, tegels, linoleum, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Roermond eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Roermond en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming experts regio Roermond

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema vertellen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Roermond.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Roermond

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Roermond

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Roermond.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Roermond schommelen tussen de €1175,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roermond (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€765 – €810
25 m2€875 – €1325€1100 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2900€2650 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4500€4150 – €4750
80 m2 +€5225 – €5650€5650 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roermond? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Weert, Cranendonck en Maasgouw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Roermond is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.roermond.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Roermond?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.250 voor 10 m2 tot zeker €6.500 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roermond, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie