Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Venlo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Venlo? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Venlo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-venlo-5912

Vloerverwarming laten leggen in Venlo

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, tapijt, PVC, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Venlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Venlo en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten regio Venlo

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Venlo.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Venlo

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Venlo

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Venlo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Venlo komen uit tussen de €1175,00 – €2300,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Venlo (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €785
20 m2€850 – €1225€975 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2850€2500 – €3350
60 – 70 m2€3750 – €4500€4175 – €4800
80 m2 +€5250 – €5725€5625 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Venlo? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Deurne, Venray en Beesel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Venlo kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Venlo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Venlo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie